Vacature: Bestuursleden

Wegens het stoppen van een aantal vrijwilligers is Stichting Straatmensen per komende zomer op zoek naar een aantal nieuwe bestuursleden.

We hebben vacatures op de volgende bestuursfuncties: 

  • Secretaris (maken rooster, beantwoorden e-mails, communicatie met nieuwe vrijwilligers)
  • Penningmeester (beheren bankrekening, opstellen jaarverslag)
  • Beheerder materiële zaken (coördineren boodschappen doen, inventaris opslagruimte beheren)
  • Voorzitter (voorzitten van de vergaderingen, waar nodig aansturen van bovenstaande processen)

Ben jij of ken jij iemand die (mogelijk) geïnteresseerd is om één van deze functies van ons over te nemen? Contact opnemen betekent natuurlijk nog niet dat je/hij/zij meteen ergens aan vast zit, want ook voor gewoon een praatje over hoe het precies in z’n werk gaat zijn we te bereiken. Potentiële bestuursleden hoeven niet al actief te zijn in de stichting. Ook mensen van buitenaf zijn dus welkom.

Mocht je geïnteresseerd zijn maar afgeschrikt door de (mogelijke) hoeveelheid werk die een bestuursfunctie met zich mee brengt, realiseer je dan dat een grote bestuurswijziging als deze (met maar liefst vier nieuwe leden) ook betekent dat de nieuwe bestuursleden veel inspraak hebben over hoe ze de boel willen gaan indelen. Ben je bijvoorbeeld goed in het beheren van de inventaris maar zie je het niet zitten om de boodschappen te coördineren, dan valt daar zeker over te praten. Je bepaalt zelf hoe je de functie zal invullen, ook over de intensiteit ervan.