Nieuwsberichten

Nominatie Soxc.co actie “Het warmste cadeau van Nederland”!
Stichting Straatmensen is door Vincentius Vereniging Nijmegen genomineerd voor de Soxs.co “Het warmste cadeau van Nederland” actie. Vincentius Vereniging wil armoede en eenzaamheid in Nijmegen verzachten. Dit jaar krijgt Stichting straatmensen van hen een mooi pakketje met de kerst. Het zou geweldig zijn als hier warme sokken bij in konden. Stem daarom via deze link op Stichting Straatmensen: http://soxs.co/genomineerden-december-2019/

Erwtensoep tijdens de Zevenheuvelenloop!
Gistermiddag is er door de mensen van de Antonius van Paduagemeenschap te Nijmegen (https://www.avpnijmegen.nl/)  zelfgemaakte erwtensoep, koffie en thee verkocht tijdens de NN Zevenheuvelenloop. De opbrengsten van deze actie komen volledig ten goede aan onze stichting. Hartelijk dank hiervoor!

Deelname “de Beursvloer”
Maandag 4 november hebben Margriet en Myrte namens Stichting Straatmensen deelgenomen aan de Beursvloer. Deze avond was georganiseerd door Rijk van Nijmegen Uitdagingen, een bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen te ondersteunen.

Stichting Straatmensen had een bijzondere match met Pluryn!
Pluryn zoekt hobbykoks die voor en met hun cliënten willen koken. Straatmensen heeft zo’n 15 vrijwillige koks, waarvan sommigen graag in een grotere keuken zouden koken. Deze keuken bezit Pluryn dan weer.

De volgende samenwerking is bedacht: koks van Straatmensen gaan af en toe bij Pluryn koken. Een deel van dit eten wordt door de cliënten genuttigd. Een gammel vol gaat mee naar de straat waar onze vrijwilligers het eten uitdelen. Cliënten en begeleiders van Pluryn zullen af en toe helpen met de maaltijd uitdelen.

Wij zien deze samenwerking vol vertrouwen tegemoet!

Compassiepluim
And the COMPASSIEPLUIM goes to…. STICHTING STRAATMENSEN!!
Met zeer grote trots hebben wij afgelopen zaterdag deze pluim in ontvangst genomen van burgemeester Bruls.

Lees meer over de Compassiepluim door op deze link te klikken.

 

 

 

Dag tegen de Armoede
Donderdag 24 oktober hebben Margriet en Anneke namens Stichting Straatmensen deelgenomen aan de Dag tegen de Armoede. Deze dag stond onder andere in het teken elkaar ontmoeten, kennis delen en het verbeteren van de sociale kaart van Nijmegen. Met als doel om armoede in onze stad te bestrijden.
Deze dag heeft Straatmensen geholpen met het netwerk vergroten. Dankjewel voor jullie deelname dames!

 

Standswandeling
Zaterdag 28 september heeft een groep vrijwilligers van Stichting Straatmensen aan de bijzondere stadswandeling Vagebond deelgenomen.
Deze stadswandeling was onder leiding van ex-dakloze Ben, hij nam ons mee langs verschillende plekken waar daklozen slapen en vertelde hierbij zijn verhaal. De wandeling eindigde met een kopje koffie of thee. Het was een bijzondere ervaring voor alle vrijwilligers.

 

Bedankt!
N.S.V. Ovum Novum heeft alle restanten van de introductieweek aan ons gedoneerd. We ontvingen afgelopen maandag 12 kratten met flesjes water, vruchtensap, sauzen, soep en kruiden. Café Samson heeft een geldbedrag van maar liefst 250 euro ingezameld. Dit bedrag is afgelopen woensdag aan ons overhandigd. Wij willen beide organisaties bedanken voor hun bijdragen!